Welcome to Fyna Faryna's blog | Dashboard | Follow
//wonderfulworld
Disclaimer



Assalamualaikum (= Welcome to my comot blogg. Do read, do follow :)


Travel this

Story About Links Stuff


Tagboard




Credits Section


Template By MiaDamia
Inspiration By Lettha
Image by ??
Gonna miss Ramadhan :')
Saturday, 27 July 2013 | 07:29 | 0 Love
ASSALAUALAIKUM READERS ! :)


Hey guys. You know what is Ramadhan? Yes, you get it! Ramadhan is to fast >.< Menguji kita dalam kesabaran dan menda yang berfaedah. Yang dulu jahat kini baikk. Baguslahhh awakk :) Orang yang dulunya tak baca al-quran, sekarang sudah diamalkan. Dulu, orang yang tak sembahyang, kini sembahyang. Masih ada cara tersendiri untuk berubahh. Bytheway, pikir pasai Ramadhan. Sedih pulak sebab masa cepat je berlaluu. :( Ramadhan hilang begitu shaja. Walaupun penat + letih, best jea puase. Syokkk! Amat berharap saya jumpe lagi dgn Ramadhan (':


Jaga mulut, hati, mata, kaki, telinga and others =)



We Are Awesomeeeeeee :)
Friday, 12 July 2013 | 20:54 | 0 Love
ASSALAMUALAIKUM READERS! :D
Hola. What is WAA? WAA means We Are Awesome! Jyeah, we are awesome! But not perfect =3 Bytheway, 2 weeks ago.. Saya, Julia dan juga Ain pergi hangout dekat KFC, taman permainan and last is COOLBLOG. But, kitaorang snap kat taman je. Sebab mase tu taklah ramai sangat orang. Nak share sikit je gambar ;D Here.
 We Are Young.
Birthday girl. ( Julia )

You're are awesome. ( Julia & Ain )

.CaptionCaptionCaption.

Kau memang comel >.< 

Kekoyaan terserlah :'*

Seperti biasa, selalu macam ni ='P

Amboi hang, aku duk cakap phone. Hang pi tangkap gambar aku ya! -__-

Hampa berdua duk tengok pa tu? :'o

Hang kalau tak berangan, tak sah. :*

Hambek lah rantai sebagai hadiah untuk kau :**

Argg, let me kiss you syg!

Us.

You. ( Julia )
The End

Bowling timeee !
Tuesday, 4 June 2013 | 02:02 | 0 Love
ASSALAMUALAIKUM READERS :)

Still ingat Fareena? Ingat takk? :( Urm, okay hariniey nak cite pasal haritu. Haritu pergi Mesra Mall main bowling. Hehe, nak share sedikit sebanyak gambar yang saya ada. Sikit pun jadi lah. Hehehe :3 Btw saya teramatlah hodoh masa tu. Muka berminyak. Yang tu tak penting, hehe. Sebelum saya tunjukkan gmbr main bowling, saya nak bagitahu nama parents, siblings, ayah pupu dengan kakak/abng ipar. 

1. Wan Zaulkfli -Pa-
2. Wan Fuziah  -Ma-
3. Wan Zulfariza -Kakak-
4. Mohd Fairuz Radzuan -AbngIpar-
5. Wan Zulhilmi -Abng-
6. Izyan Safian -KakakIpar-
7. Wan Zulhafiz -Abng-
8. Wan Zulfatin Aiman -Kakak-
9. Wan Zulhalim Faliq -Abng-
10. Wan Zulmuhammad Harith -Abng-
11. Wan Zulfareena Samirah -Me-
12. Jimmy -AyahPupu-



 FynaFaryna here. Kulit berminyakk, hitam pulak tuh. Adoyaii --' Main netball kuat sangat!

 SuamiIsteri heree. Belah kiri abang ipar yang sportinglah jugak >.< Yang kanan tu lah Wan Zulfariza. Heeee. Omey tak dyee? :*

PengantinLama sudah dtggggg ! My parents. Secocok or tak? Secocok kann, hehehe~ :3
-NoCaption-

Haaa ! Yang belah kanan tuh Jimmy. Ayah pupu muda :P Yang kiri tuh Wan Zulhalim Faliq. Huhu. 

Wahhh, my father main bowll xDD Huhu, kita tengok siapa yang mng xD

Hakhak, tak reti main pun. Seri dengan kakak ipar punya markah. Haishhhhh >.<

Jangan tengok :(

Ayah pupu yang mudaaa :P

Ney Wan Zulfatin Aiman. Omey kan dyee? :*

Yang ini Wan Zulhafiz, kuat penipu :P Penipu pun lwk jugakkk.
Pkai jubah pon bolehhh. huhu~ Btw ney kakak iparr.
Last, Zulhilmi ;)


p/s : Best sngat main bowling. Ayah saya yg mng :( Saya kalahh. :P Kbye, chill ;)


Old friend :')
Sunday, 26 May 2013 | 01:11 | 0 Love
ASSALAMUALAIKUM READERS :)

Yeah, old friend? Yes, she is my old friend. Her name is Farah Najwa. She is 12 y/o and baik sngt-ii. Tak boleh nak kate apa, mmg baik sngt. Hope sngt dye baceee :')staying at Sungai Petani, Kedah. Hariniey nak story pasal Farah :) Dia baik tauuu, dia baik sngatt-ii !! >.< Dia comel. Dulu, kitaorag selalu webcam. Tapi, sekarang dah jarang. Bukan jarang, tapi tak langsung! Cuma sekali je malam tu dye nak skype. Rindu sngt dyee. Haha, bila teringat balik. Siap masak sesama kat dapur mase webcam. Hahahhak. Tapi :( Sekarang dah takkkkkk. Kian lama tak hubung, sekarang teringat dye. Dah start dah nak teguq dye. Miss herrrrrr ! :* Trying nak layan dyeee. Nak kawan balik dgn dyee. Takmau tinggal dye dah. 

           

Haaaa, ney lah Farahh. Comel kannn? Memang terserlah kecomelan dye. Gambar ney je yang ade lam lappy. Ingat tade lam lappy, tapi tetiba ade lagi :'3 Happy lah jugakk. Hhehehhe, takpelah. Gtg, bye-ii readers :* Assalamualaikum :) 


Bestfweennn ^_^
Saturday, 11 May 2013 | 23:08 | 0 Love
ASSALAMUALAIKUM READERS :)

I have a new bestfriend. Nama dia Nur Ain Syafiqah Munirah, umur dia 12 tahun. Sama umur dan sama kelas iaitu kelas Firdaus. Favourite colour dia Merah dengan Biru dengan Purple ;) Favourite makanan dengan minuman dia, masakan dari ibu dia, air pula, milo ais. Ramai orang suka air milo kan? Sebab ia melazatkan :D Dia tinggal kat Alor Tempoyak, Dungun. Saya duduk dekat Gong Pasir. Jauh sikit je ;) Saya selalu pergi umh dia. Hehe, almaklumlah, kami kan RAJIN buat kerja sekolahh :3 *yelahtu* Okay, sekarang nak sentuh bab sifat dia. Haa, ini tak sabar ni. Hee, dia comel, baik sngt. Kadang-ii jahat :'o Hehe, gurau jee, dia suka bergambar. Muka dia da lah cute, memang comey aih. :* Dia jugak tak suka orang kacau dia. Fareena lah yang selalu buat dia marah. Rasa bersalah lah pulak ;') Takpa, dye sabar orangnya. Kadang tu, penyayang lah jugak ;'3 Tu je kot nak cerita ;) Eh, kejap! Macam ada sesuatu yang tertinggal jerp? Cuba ingatkan saya? Jap eh, fikir jappppp. *fikir* *fikir* *fikir* Haaaaa! Dah tahu dah ;'P Korang lambat lorhhhhhh. Hehe, gmbr dye lah. Nak tengok tak? Tengoklah kat bawah ni. ;)   
     

This is Ain. She is very honest girl. I'm very love her so much. Kbye-ii ;)
WARNING : She's my bestfriend till JANNAH. If you hurt her heart, I'll hurt your face. And, you not allow to ramps her from me! If you ramps her from me, I will kill you!!

History about you =')
| 01:08 | 0 Love
ASSALAMUALAIKUM READERS :)

Siapa layan aku? Aku niey siapa? Hantu? Haiwan? Weyyyyyyyyyyy, aku manusia. Aku ada hati dan perasaan lah weyyy. Takpa-ii, aku sabar lagi dengan perangai dia. Tahu tak? Aku teringat semua benda. Benda yang aku ingat tuh, yang aku benci dan sedih sngat! Masa tuh, aku ingat lagi. Sewaktu kita kenal kann, mase tu kite darjah 4. Ada cikgu ubah tempat duduk untuk duduk sama-ii kan? And then, kite rehat sme-ii, kite borak sme-ii, main sme-ii. Sejak daripada tuu, kita buat satu perjanjian yang kite takkan putus hubungan. Mase tuu, happy sngt dapat kau. And then, sign sme-ii. Tapi, sekarang perjanjian tu berubah kepada kata-ii. :') 1 TAHUN KEMUDIAN, kau unn sme kelas dgn akuu. Kita berdua duduk sme-ii kan? And then, kite jumpe dua orang kwn baik baruu. Kau ingat tak? Kita rse happy kann? So, kawan baik kita ada 4 orng. Kita takkan terpisah. Sejak drpada tuu, kau rapat dgn salah seorang kawan baik  baru kau tuu. Nama dia AIN. Aku rse tak sedap hatiii jerp dgn perangai kauu. Kau tahu takk, hati aku luka, sakit sngttt! Kau ade ke rse sakit mcm aku. Aku buat tak tahu jee. Aku sabar lagii. Setiap hari aku tengok kau mesra je dgn diee. Tak berpisah langsung. :') Sokay fareena, be stronggg! Sehari demi sehari, aku selalu perhatikan kauu. Aku berbaik dgn kau, pergi umh kau lahh. Kan?? Perangai kau tak ubah sampai ke darjah 6. Aku asyik perhatikan kauu. And then, setiap malam kan aku selalu nangis sbb kau. Aku rse pilu sngtt. Now, perangai kau berubah gile babi. Kau tahu tak? Aku ingat kau lah kawan baik aku. Tapi, sebaliknya tak. Lagi sorang kawan baik aku nak rapat dan cuba RAMPAS kau dari aku. Weyy, hati niey sakitt. Kau cakap, taknak dah kawan dgn dye. Taknak dah rapat dgn dye. Kau ckp kau pilih aku. Tapi kau rapat jea dgn dye ann? Aku heran dgn kau. Tergamak kau tipu aku. Kau mainkan hati aku. Aku redhaaa. Weyy, lepas neyhh jangan cari aku kalau kau susah!! Get it? :'(

                

Ini Alia, dulu dia baik sngt. Tapi sekarang dye dah berubah :'( Kbye, assalmualaikumm !